Együtt: Lekvár cukorbetegeknek

Szeretettel köszöntelek Herminával_vers -Dalok_mondokák_várnak rád

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 99 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 160 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 13 db

Üdvözlettel,

Mindenki kedvenc klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Herminával_vers -Dalok_mondokák_várnak rád

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 99 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 160 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 13 db

Üdvözlettel,

Mindenki kedvenc klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Herminával_vers -Dalok_mondokák_várnak rád

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 99 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 160 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 13 db

Üdvözlettel,

Mindenki kedvenc klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Herminával_vers -Dalok_mondokák_várnak rád

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 99 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 160 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 13 db

Üdvözlettel,

Mindenki kedvenc klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Lekvár cukorbetegeknek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Lekvár cukorbetegeknek

Címkék: cukor   cukorbetegség   cukorfajták   cukorszint   lekvár   lekvárfőzés   nyírfacukor  

Néhány hete kaptunk egy kedves levelet egy olvasónktól, aki tanácsot kért tőlünk, hogy cukorbetegként hogyan tehetne el gyümölcsöt, hogyan főzhetne lekvárt. Hát persze, hiszen érik a sárgabarack, a meggy, a málna… hogy maradhatna ki bárki a lekvárfőzés örömeiből!

Nyakunkon a lekvár-szezon, de mivel a hagyományos receptek gyakran éppen annyi cukrot javasolnak, mint amennyi gyümölcsöt, ez a cukorbetegek számára biztosan méreg! Sok cukorbeteg szenved attól, hogy nem akar lemondani a kedvenc ételeiről, de nem tudja elképzelni, hogyan tudná ezeket élettanilag kedvezőbb, mégis nagyon hasonló receptek alapján elkészített ételekkel pótolni. A cukorbetegség jelenleg közel 1 millió embert érint hazánkban. És nem túlzunk, ha ezt többszörösére felszorozzuk, hiszen egy cukorbeteg étkezése radikálisan más főzési szokásokat igényel, mely az egész családját érinti. Ha cukorbeteg van a családban, biztosan nem érdemes például hagyományos módon lekvárfőzni, hiszen abból az érintett semmit nem ehetne.

A megoldás a nyírfacukor, mely a cukorral szemben alacsonyan tartja és stabilizálja a vércukorszintet. A nyírfacukor nem hizlal, nem savasítja a szervezetet, antibakteriális hatású, segíti az emésztést, nem rontja a fogakat, így cukorbetegek, fogyókúrázók, terhességi diabéteszben szenvedők egyaránt használhatják.

Praktikus információ a szénhidrát-számoláshoz: 100g nyírfacukor 50g szénhidrátot jelent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cukorbeteg diétába beilleszthető receptek

Eperlekvár nyírfacukorral

Hozzávalók:

  • 1 kg mézédes eper
  • 10 dkg nyírfacukor

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, a szár helyét kivágjuk, a hibás szemeket nem használjuk fel. Egy kis vízzel és a nyírfacukorral feltesszük főni az epret. Megvárjuk, amíg felforr a lekvár, és az első rotyogás után azonnal levesszük a tűzhelyről az edényt. Üvegbe töltjük, egy ujjnyi helyet hagyunk az üveg szájától, az üveget a tetővel légmentesen lezárjuk, és a fejtetőre állítós módszerrel biztosítjuk, hogy a nyírfacukros eperlekvár ne kezdjen el hamar oxidálódni.

 

 

Címkék: Érdekes

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu