Együtt: ÖT ÉTEL A NAPÉGÉS ELLEN

Szeretettel köszöntelek Herminával_vers -Dalok_mondokák_várnak rád

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 99 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 160 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 13 db

Üdvözlettel,

Mindenki kedvenc klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Herminával_vers -Dalok_mondokák_várnak rád

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 99 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 160 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 13 db

Üdvözlettel,

Mindenki kedvenc klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Herminával_vers -Dalok_mondokák_várnak rád

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 99 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 160 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 13 db

Üdvözlettel,

Mindenki kedvenc klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Herminával_vers -Dalok_mondokák_várnak rád

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 99 db
  • Videók - 163 db
  • Blogbejegyzések - 160 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 13 db

Üdvözlettel,

Mindenki kedvenc klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


 

 

 

 

Ezeken a forró és száraz napokon különösen fontos, hogy óvjuk bőrünket a túlzott meleg és a nap károsító sugarai ellen. Azonban nem csak krémekkel, napszemüvegekkel és kalapokkal veheted fel a harcot a z UV-B sugarak ellen. Talán nem mondunk újdonságot, ha azt állítjuk, hogy a védekezésnek léteznek a hagyományostól eltérő, ízletesebb útjai is.

 

A kulcsszó: antioxidánsok

Mára már biztosan találkoztál az antioxidáns szóval a mindennapok során. De vajon mit is takar ez a reklámokban gyakran felcsengő homályos kifejezés? Egyszerűen szólva az antioxidánsok természetes, illetve mesterséges vegyületek - pl. vitaminok -, amelyek eltávolítják a testedből a káros szabadgyököket. No még egy ijesztő fogalom, azonban ettől sem szabad megriadni, hiszen a szabadgyökök jelenléte alapvetően természetes, éppen úgy ahogy antioxidánsok is folyamatosan termelődnek a szervezetedben. A modern életforma viszont alaposan felborította az egykor meglévő egyensúlyt, így különösen fontos az antioxidánsok folyamatos és megfelelő pótlása. Vegyük is sorra, hogy melyik az az öt étel, amely a legjobban védi bőrünket a napsugárzás káros hatásaitól.

Cseresznye

Bőrünk szempontjából a legfontosabb antioxidánsnak a melatonin számít. Kutatások bizonyították, hogy a melatonin nem csak a káros ultraibolya sugárzás ellen véd, hanem a leégett bőrre is jó hatással van, kifejezetten gyorsítja a sejtek regenerációját. A legtöbb antioxidáns a Montmorency cseresznyében rejlik, ezért ezt ajánljuk, de természetesen más cseresznyefajtákkal sem jártok rosszul. Ráadásul a gyümölcsben rengeteg C-vitamint van, ami nélkülözhetetlen a bőr feszességét biztosító kollagén előállításához.

Gomba

Igen, a gomba nem pusztán főételeink egyik kiváló tartozéka kell, hogy legyen, érdemes gyakrabban fogyasztani, hiszen rendkívül gazdag antioxidánsokban. Ha a lehető legjobbat akarjuk bőrünknek, akkor a crimini gombafajtát válasszuk, ugyanis kutatások bizonyították, hogy ebben és a portobelloban rejtőzik a legtöbb antioxidáns. A gomba legértékesebb alkotóeleme azonban a szelénium, mivel ez az ásványi nyomelem szükséges ahhoz, hogy a szervezet előállíthassa legerősebb vegyületét a szabadgyökök elleni harchoz. És ha ez még nem lenne elég, akkor azt is hozzátesszük, hogy a gomba kiváló B-vitamin forrás, ami kifejezetten jótékony hatással van bőrünkre.

Zöld tea

A teák közül talán nem a legkedveltebb fajta, de annál hasznosabb. Jótékony gyulladáscsökkentő hatása közismert. Az viszont egészen új kutatási eredmény, hogy a zöld tea polifenol tartalma javítja a bőr rugalmasságát és növeli annak nedvességtartalmát is. Ha nem tudod képzelni, hogy ebben a rekkenő nyári hőségben forró teát kortyolgass, akkor azt javasoljuk készítsd el hidegen. Pár mentalevél, egy kevés jégkocka és máris kész a tökéletes frissítő.

Gránátalma

Ezt a gyümölcsöt nem csak magas antioxidáns tartalma miatt érdemes fogyasztani, hanem azért is mert hatékonyan csillapítja a napégés okozta gyulladásokat, sőt képes megakadályozni az UV-B sugárzás hatására beinduló folyamatok elburjánzását is. Ha magában nem szívesen fogyasztanád, de szeretnéd élvezni a gyümölcs előnyeit, akkor egyszerűen használd fel egy könnyed nyáresti salátában.

Olajos húsú halak

Az olajos húsú halak rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, és az Omega 3 zsírsavak pedig különösen fontos szerepet játszanak bőrünk egészségének megőrzésében. Mindezek mellett a hal elsőrangú fehérje és szelén forrás, amelyek nélkülözhetetlenek a bőr regenerálódásához. És azt se felejtsük el, hogy egy könnyed esti lazacvacsora nem csak a testünknek, hanem a lelkünk számára is gyógyír lehet.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm nagyon finom ételek.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu